Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 569 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/menu.inc).

deel deze pagina op facebook

EHBO

In de vroegere privéwoning van Etienne en Patricia in de sloppenwijk projet Drouillard werd een EHBO-post ingericht om zieken te verzorgen. Het ging meestal om kinderen, met klachten die variëren van hoofdpijn, diarree, wonden, ontstoken ogen, bloeddrukproblemen, verzorging na een doktersbezoek,...

De nodige materialen en medicijnen werden aangekocht met vrije giften. Want wie bij hen aanklopte, was meestal te arm om een consultatie in een dispensarium of hospitaal, en de medicatie te betalen.

De oprichting van het medisch centrum in de sloppenwijk Bwa Néf in 2004, kwam tegemoet aan dit probleem. Jaar na jaar merkten wij op dat de vraag naar hulp afnam dankzij de aanwezigheid van het medisch centrum.

Na het overlijden van Etienne in 2012 heeft Patricia om persoonlijke reden beslist het huis te verkopen en is de EHBO post opgeheven.