Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 569 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/menu.inc).

deel deze pagina op facebook

Knutselnamiddagen

De kinderen uit de sloppenwijken van de hoofdstad Port-au-Prince hebben weinig of geen creatieve mogelijkheden.

Wie naar school gaat, is in de voormiddag de straat af. Daarna hangen de kinderen rond in de buurt. De huisjes in de sloppenwijken zijn klein en het is te warm om binnen te spelen. Ook speelgoed is niet vanzelfsprekend want veel gezinnen kunnen hierin geen geld investeren. Kinderen spelen met stenen, plastic, kartonnen verpakkingen, blik en andere spullen die zij op straat kunnen vinden. Voetballen is bij de jongens hun geliefkoosde sport. Een echte bal loopt door de slechte bestrating snel lek. De jongens gebruiken alles dat maar enigszins rolt of glijdt: lege plastic flesjes, een stuk hout, een sandaal, … Sommigen maken zelf een voetbal met oude vodden die ingenieus in elkaar worden gerold en vastgebonden.

Uit verveling wordt er regelmatig kattenkwaad uitgehaald. Vaak gaan deze activiteiten over in kleine criminaliteit, zowel door jongens als meisjes.

Om de kinderen van de straat te houden, organiseert HAH wij regelmatig een knutselnamiddag op school. Die staat in het teken van een Bijbelverhaal met een kleur-, knip- en plakwerkje. Er wordt gewerkt rond een thema, zoals Moederdag en Vaderdag of rond de Christelijke feestdagen zoals Pasen, Pinksteren en Kerstdag.

HAH heeft in de loop der jaren voldoende basismateriaal ontwikkeld dat kan worden gekopieerd. Ondertussen werden deze namiddagen geleiddoor de leerkracht van de 3de kleuterklas. 

Het nodige materiaal wordt betaald door vrije giften.