Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6429 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6429 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/menu.inc).

deel deze pagina op facebook

Leven

Aids

Haïti is het hards getroffen land in het Caraibisch gebied. Aids verspreidt zich in een razendsnel tempo in Haïti. De bevolking kent het begrip “SIDA” maar begrijpt weinig van de ziekte of hoe ze veroorzaakt wordt. Besmette personen weten vaak niet dat ze besmet zijn met het HIV virus. Zelfs wanneer een familielid ziek wordt en meerdere infecties krijgt, beseft men vaak niet dat het wellicht om aids gaat waardoor de besmetting kan doorgaan. Aids is doodsoorzaak nummer 1 voor mensen tussen 15 en 45 jaar.

Leven in de sloppenwijken van Haïti

De meest gekende sloppenwijk van Port-au-Prince is Cité Soleil. Andere sloppenwijken zijn Cité Gerard, Cité Linthau, Cité Brooklin, La Saline, Bwa Néf (Bois Neuf) en projet Drouillard. Je ziet er alleen onbeschrijfelijke ellende. Gezinnen leven er in de meest mensonterende omstandigheden, in een "huisje" zonder stromend water en sanitair. Ook elektriciteit is nauwelijks aanwezig. Wie zelf een elektriciteitsaansluiting aanbracht, kan enkel wachten tot de maatschappij wat stroom over heeft voor de sloppenwijkbewoners. De huisjes in de sloppenwijk zijn bepaald niet waterdicht.