Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/menu.inc).

deel deze pagina op facebook

Nieuwsbrieven

2020 07 02

Beste sponsors en donateurs

HAH Wenst u allen een fijne, toffe en corona veilige vakantie

Algemeen
In buitenland gestrande Haïtianen keren terug
Meer dan 300 Haïtianen die door Corona in het buitenland gestrand waren, keerden woensdag 1 juli naar het land terug toen de Toussaint Louverture International Airport heropent.
1 Juli 2020

2020 06 05

Beste sponsors en donateurs

COVID-19 Corona
Caraïben houden opvallend goed stand tegen COVID-19 In tegenstelling tot het Amerikaanse continent blijft het Caraïbische gebied in de coronacrisis ogenschijnlijk opvallend buiten schot.
De 23 Caraïbische landen telden op 8 mei ongeveer 15.500 bevestigde gevallen van COVID-19 en iets meer dan 600 doden.
14 Mei 2020

2020 05 04

Beste sponsors en donateurs

Zoals jullie wellicht verwachten is ook de nieuwsbrief van Mei gedomineerd door corona-info. Ik heb de informatie weergegeven volgens datum van publicatie.

2020 1 8 Januari

Beste sponsors en donateurs

HAH wenst u een gezond en gezegend 2020

Algemeen
Doden door rivaliserende bendes

De botsingen tussen rivaliserende bendes namen deze week in verschillende districten van Cité Soleil weer toe. Mr. Lauristal bevestigd dat het gaat om bendes tussen Cité Brooklin en Cité Boston.
Lokale autoriteiten hebben geen dodental gemeld. Een waarnemer van het gebiedzegt, dat het moeilijk is om het aantal doden te bepalen omdat burgers weigeren een gedood familielid aan te geven.

2019 12

Beste sponsors en donateurs

Algemeen
Zorgen om algemene veiligheid

Haïtiaanse overheidsfunctionarissen maken zich zorgen over het aanhoudende klimaat van onveiligheid zeker nu de feestdagen naderen. Het land werd de laatste weken overspoeld door gewelddadige protesten waarbij ook doden zijn gevallen. Momenteel is de rust ogenschijnlijk hersteld, de economische activiteiten hervatten en zijn de scholen weer open.

2019 11

Beste sponsors en donateurs

Politiek
Gewelddadige protesten - Toelichting

De protesten begonnen in Juli 2018 als spontane betoging tegen het verhogen van de brandstofprijzen. Enkele maanden eerder, in November 2017 was een onderzoeksrapport van de senaat uitgebracht dat grootschalige fraude uitbracht door de entourage van huidig president Jovenel Moïse en zijn voorgangers.

2019 10

Beste sponsors en donateurs

Algemeen
Rosemyrtha ontvlucht slavenbestaan

In het verleden heb ik reeds meermaals het probleem van de ”Restaveks” moderne kinderslavernij aangekaart. Voor Rosemyrtha kwam op tijd een oplossing.

2019 09

Beste sponsors en donateurs

Algemeen
Timberland gaat 50 miljoen bomen planten Schoenen- en modelabel Timberland is van plan om de komende vijf jaar vijftig miljoen bomen aan te planten in landen als China, Mali en Haïti. Timberland wil tegen 2025 vijftig miljoen bomen geplant hebben over de hele wereld. Eerder stelde het merk zichzelf al het doel om 10 miljoen bomen te planten voor 2020, dat doel behaalde ze in 2018 al.

2019 06

Beste sponsors en donateurs

Algemeen
Rode Kruis beloofde huizenbouw na aardbeving

Het Rode Kruis beloofde Haïti om honderdduizenden huizen te bouwen voor mensen die dakloos waren geworden door de verwoestende aardbeving van 2010, maar ze hebben massaal gefaald. Wraakroepend, dit terwijl er nog steeds mensen in een tentenkampen wonen.
130.000 huizen beloofd, slechts 6 gebouwd ondanks het feit dat er ongeveer een 500 miljoen dollar is geschonken.
Bron: posted to Conspiracy theories

Pagina's