Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 569 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/menu.inc).

deel deze pagina op facebook

Rijstbedeling

HAH organiseert twee keer per jaar een rijstbedeling voor de gezinnen met een gesponsord kind. Arme gezinnen eten nauwelijks rijst omdat dit een stuk duurder is dan gemalen mais en deegwaren.

Deze gezinnen hebben meestal 4 tot 8 kinderen of meer. Hun warme maaltijd bestaat uit gemalen maïs met bruine bonen en bonensaus. Eén maaltijd per dag is voor veel van deze gezinnen heel normaal. In de extreem arme gezinnen is één maaltijd per twee dagen geen uitzondering. De kinderen en ouders uit deze gezinnen hebben een zeer vitaminearme voeding. Er is nauwelijks variatie in het menu, vlees staat amper op het menu. Heel af en toe eens kip en dan is het feest.

Hun drank is niet gevarieerd: altijd water, en vaak niet van de beste kwaliteit. Toen wij in 1989 voor het eerst naar Haïti gingen, waren de onzuiverheden soms merkbaar met het blote oog. Er zijn waterputten in de sloppenwijken die van water voorzien worden via een vorm waterleiding of die grondwater bevatten. In beide gevallen is het water niet drinkbaar. Veel kinderen, vooral baby's en kleuters, hebben regelmatig diarree. In de begin jaren dat HAH in de Haïti werkte hadden veel kinderen uit de sloppenwijken wormen.

HAH geeft deze gezinnen rijst ter aanvulling van hun eenzijdige voeding. De gezinnen worden via de school uitgenodigd op de voedselbedeling. De moeders komen verlegen in de rij staan en wachten rustig hun beurt af. De dankbaarheid en blijdschap is groot. Velen van hen vergeten niet om eerst God te danken voor de gift.

De rijstbedeling gebeurd gewoonlijk 2x per jaar. Rond Pasen en Kerstmis.

Laten wij dit in gedachten houden en delen van onze overvloed.

De rijst wordt gefinanciëerd door vrije giften.