Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 569 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/menu.inc).

deel deze pagina op facebook

Lessen wiskunde

Bij de oprichting van HAH begin jaren ’90 was de situatie in de sloppenwijken nog schrijnender dan vandaag. Cité Soleil en omgeving telde heel wat minder scholen van nu. Leerkrachten waren (en zijn vandaag vaak nog) onvoldoende opgeleid op les te geven. Velen van hen volgden enkel secundair onderwijs. De knelpunten zijn meetkunde, inhoudsmaten en breuken.
Etienne, van opleiding technisch tekenaar, gaf aan de leerkrachten lessen wiskunde om het lesniveau op te krikken.

Ook het gebrek aan didactisch materiaal vormt een probleem om de leerstof over te brengen aan de leerlingen. Dankzij een verbeterd inzicht, eenvoudige gebruiksvoorwerpen als karton komen de leerkrachten nu een heel eind verder om zelf didactisch materiaal te maken.

Na verloop van tijd werden de lessen gezamenlijk gegeven voor leerkrachten van verschillende scholen. Etienne werkte rond een thema en vervolgde de lessen tijdens de volgende reis. Eens het niveau was bijgewerkt, stopten de lessen en konden de leerkrachten de leerstof op een veel vlottere manier doorgeven aan de kinderen.

Etienne is overleden op 20/07/2012