Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 569 van /customers/2/5/7/hulpaanhaiti.org/httpd.www/includes/menu.inc).

deel deze pagina op facebook

Zwangerschapscontrole en bevallingen

In 2004 werd in de sloppenwijk Bwa Néf een medisch centrum opgericht door enkele innitiatief nemers uit de VS en van daaruit financieel gesteund. De consultaties en de bedeling van medicatie zijn er gratis.

Bij de oprichting was er één dokter, dr. Joey Prosper, die algemene consultaties uitvoerde, één verpleegster miss Astraude, tevens verantwoordelijk voor de farmacie en een hulpverpleegster, miss Flaure.

Drie maanden na de oprichting van het medisch centrum, voegde Patricia zich bij het team. Op maandag- en woensdagvoormiddag verzorgde zij er zwangerschapscontrole. Dames worden gratis onderzocht en krijgen informatie over hun zwangerschap en de typische klachten. Ze krijgen tips over gezonde voeding tijdens de zwangerschap en voorlichting rond de bevalling en borstvoeding. Indien nodig worden de dames doorverwezen naar een gynaecoloog. Zwangere dames worden aangemoedigd om in het ziekenhuis te bevallen omdat thuisbevallingen een hoog risico inhouden door gebrek aan hygiëne .

De hulpverpleegster die Patricia regelmatig hielp bij de consultaties volgde een bijscholing, vanaf juli 2013 zet zij de consultaties alleen verder.

In 2011 werd dr. Joey vervangen door een andere arts dr. Hypolite. Dr. Joey zette zijn activitieten verder in zijn eigen kliniek in het centrum van Port-au-Prince. Sinds juni 2013 geeft Patricia daar gratis zwangerschapscontrole.

In 2015 richtte zij samen met haar partner Dr. Maxime Arnoux een eigen kliniek op te Petit Goave.
Dr. Maxime werkt er als generale arts en Patricia staat in voor de zwangerschapscontrole.